Klachten & retour

Mocht je ondanks onze zorg niet tevreden zijn over onze webshop, dienstverlening of is er iets mis met je bestelling die je hebt ontvangen, dan vinden wij dat natuurlijk héél vervelend. We stellen dan ook alles in het werk om de klacht snel en naar tevredenheid op te lossen!   

Meld je klacht bij voorkeur per e-mail (betreft het een klacht over een product, graag een foto bijvoegen) via info@ilregalo.com.

Bellen kan natuurlijk ook. Wij zijn op maandag t/m vrijdag tussen 09.00u en 17.00u telefonisch bereikbaar op nummer: 043 - 362 9512 

Retourneren
Wil je iets retourneren? Dat is geen probleem. Neem dan binnen 14 dagen contact met ons op. De bedenktijd gaat in op de eerstvolgende dag nadat het pakket is afgeleverd. 

We vragen je geen artikelen te retourneren, voordat je onze reactie hebt ontvangen op je klacht.  Je ontvangt namelijk van ons per e-mail een retourformulier. Vul hierop je gegevens in en stop het formulier bij het pakket. 

Het artikel dient ongebruikt, in originele staat en verpakking – indien redelijkerwijs mogelijk- te worden teruggestuurd. De verzendkosten voor retourzending zijn voor eigen rekening. We adviseren je om het verzendbewijs te bewaren. 

Zodra we de retour ontvangen en gecontroleerd hebben, wordt deze verder afgehandeld. Nadat je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen, zal het bedrag binnen 5 werkdagen worden terugbetaald. 

Ruilen
Wil je een artikel ruilen? Dan vermeld je dit op het retourformulier. Je geeft aan welke artikelen je naar ons retourneert en welke artikelen je hiervoor in de plaats wilt ontvangen. Zodra wij deze retour hebben ontvangen, verrekenen wij dit met het artikel wat je hier voor in de plaats wilt ontvangen. Je ontvangt hierover uiteraard bericht.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x